Zakaj je pitna voda pomembna in kako do najbolj čiste vode

Načeloma se vsi zavedamo, da je pitna voda pomembna, a prevečkrat slepo zaupamo, da je voda, ki jo pijemo in uporabljamo vsak dan, res dobra. Dokler iz pipe ne priteče sumljivo rjava barva, verjetno ne bomo niti posumili, da je voda kritična.

zakaj je pitna voda pomembnaPitna voda v Sloveniji prihaja iz približno 900 vodovodnih sistemov. V večjih sistemih je kakovost stabilnejša, manjši sistemi (ki jih je pri nas veliko število) pa so bolj podvrženi vremenskim in drugim vplivom, zato prihaja do onesnaženja. Če bi bili radi prepričani, da pijete najboljšo pitno vodo v Sloveniji, si zagotovite naš aparat za vodo s čistilnimi filtri, ki vodo tudi zmehča. Čisto pitno vodo potrebujete doma in v službi, zato so aparati še posebej zaželeni v pisarnah in drugih večjih delovnih okoljih.

Zakaj je pitna voda pomembna?

Voda je vir življenja in predstavlja več kot polovico našega telesa. Odrasel človek naj bi na dan popil 2 do 3 litre vode, piti pa jo moramo vsako uro, še preden postanemo žejni. Poleg tega pitno vodo v Sloveniji uporabljamo še za kuhanje, čiščenje in druge gospodinjske namene. Vse to pomeni, da na dan v naše telo pride veliko vode. Ta mora biti neoporečna, saj nečista voda prinaša številne okužbe in zdravstvene težave. Voda igra v telesu več vlog, med drugim prenaša mineralna hranila v celice, nujno potrebna pa je tudi za kemijske reakcije, ki se v celicah dogajajo. Pri potenju deluje kot toplotni prevodnik in uravnava temperaturo. Zadostna količina vode prispeva tudi k splošnemu boljšemu počutju (glavoboli so pogosto posledica dehidracije). Za kakovostno življenje je torej kakovostna voda obvezna. Da bi si jo zagotovili vsak dan, smo našli rešitev.

Skrbimo za najboljšo pitno vodo v Sloveniji

V podjetju Limaks se že od leta 1999 ukvarjamo z dostavo aparatov za točenje vode, saj se zavedamo, kako pomembna je čista pitna voda. Naši aparati imajo direktni priklop na vodovodno in električno omrežje. Iztočena voda je zaradi 3-filtrnih vložkov izredno zdrava. Gre za ultra slim aparat, ki ga je izredno preprosto namestiti in ne potrebuje veliko prostora. Poskrbimo tudi za redno vzdrževanje aparatov in čiščenje v skladu z evropskimi smernicami.

Zakaj je naša pitna voda tako dobra? Odgovor je 2 in 1 combi filter, sodobni filter za mehansko filtriranje (pesek, rja, mivka …) in hkrati mehčalec vodnega kamna. Iz vode odstranjuje klor in organske nečistoče, tako da ima voda naraven okus. Dodatno h kakovosti pitne vode pripomore še UF membranski filter. Ta odstrani še tako majhen tujek, pore so namreč velike zgolj med 0,01 in 0,04 mikrona. Bakterije, kemikalije in alge v vodi tako ne pridejo do vas, filter pa vseeno prepušča minerale. Z našim zavedanjem, zakaj je pitna voda pomembna, smo dodali še post carbon mehčalec vode. Odlaganje vodnega kamna v ceveh, na grelcih, posodi, pipah, kozarcih je tako onemogočeno, s čimer se znižajo stroški vzdrževanja, pa tudi energijski prihranek. Vse to, da poskrbimo za ljudi in za okolje.

Dostava izvirske vode Vila

pitna voda v SlovenijiVoda Vila – izvirska voda 902 spada med najbolj čiste, mehke naravne vode v Sloveniji in Evropi. Izvira iz alpske krajine na Kašni planini, kjer na 110 metrih nadmorske višine domuje neoporečna narava. Vodo polnimo le 200 metrov nižje od izvira, zato je naravnost odlična. Z našo vodo dobite čisto energijo za življenje, ki vas poživi z vsakim požirkom. Vilo lahko dobite tudi z našimi aparati za točenje vode v balonu, s katerimi si vedno natočite primerno ohlajeno pitno vodo ali pa vročo vodo za pripravo različnih napitkov. Balone polnimo brez kakšnih dodatnih obdelav, tako da vedno dobite čisto izvirsko slovensko vodo. Nimate obratovalnih in investicijskih stroškov, nudimo pa tudi hitro dostavo na želeno lokacijo. Kakovost vode bo vedno pod nadzorom polnilca in pristojnih služb. Zamenjajte svoj stari in obrabljeni aparat z novim modernim aparatom s čisto pitno vodo v vseh delovnih prostorih. Izboljšali boste kakovost življenja in produktivnost.

Parametri za pitno vodo

Pravilnik o pitni vodi določa mikrobiološke, kemijske in indikatorske parametre pitne vode. Ti pokažejo stopnjo in obseg onesnaženosti vode ter morebitno tveganje za zdravje ljudi. Tako voda iz pipe kot ustekleničena voda morata zadoščati standardom. Sami seveda ne želimo zgolj pitne vode mejne vrednosti, ampak najboljšo možno vodo za naše uporabnike.
Vsaka pitna voda, ki izpolnjuje mejne vrednosti parametrov, je skladna s pravilnikom, različni kraji po državi pa imajo različno kakovost vode. Če želite najboljšo pitno vodo v Sloveniji, se odločite na nakup našega aparata. Redno smo pod kontrolo pristojnih inšpekcijskih služb in zagotavljamo, da je vsak kozarec vode izvrsten. Če ste tudi vi med tistimi, ki se zavedajo, zakaj je pitna voda pomembna, ter bi jo radi zagotovili sebi, svojim bližnjim ali svojim zaposlenim, nas še danes kontaktirajte.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirajte svoje osebne storitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in ne morejo biti izklopljeni v naših sistemih.

In order to use this website we use the following technically required cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni
Sprejmi